Mi az a Szecső?

Secső Öt betűből és hat karaktrből álló szó. Ezért nem szerepelhet egy magyar autó rendszámtábláján. A SZECS-0 pedig elég hülyén néz ki, igaz kétségkivül hasonlít az eredeti szóra.
De mit jelent maga a szó? Akit nagyon érdekel hogy mi a szó definiciója az megnézheti akár itt is.
Gondolom a Szecső jelentésére vagy kiváncsi. Nem csigázom tovább az érdeklődésedet mert a végén még hamar megöregszel és csupa lyik lesz az oldalad a kiváncsiságtól. Sajnos nem tudok biztos válasszal szolgálni a jelentéséről, mert a különböző források mást mondanak. Amiben mindegyik megegyezik az az hogy ez egy név. Mégpedig nem is akármilyen. Lehet vezeték és keresztnév is, de létezik Tápiószecső nevű község is. A XV-XVII. századi irások Szecső és Szecsőd alakban emlitik a települést.
A név jelentése egyes források szerint "kiválasztott" és török eredetű, más források szerint nem ismert  a jelentés és magyar eredetet emlitenek. Szecső a naptárban március 1-én szerepel. Pontosabban a legtöbb naptárban nem szerepel, de ez csak egy gonosz összesküvés eredménye ami kizár mindenkit a naptárból akinek ilyen ritka neve van.