Kapernaum Fordulatos Farsangi Forgatag (KF3)

Az Úr 2007. esztendejében is megrendezésre került a világrengető és kihagyhatatlan KF3. A Kapernaum Fordulatos Farsangi Forgatag.
Forgassuk meg a múltba néző üvegggömbünket a megfelelő fordulatszámmal és vessük bele magunkat a farsangi forgatagba. Sajnos több porszem is került a gépezetbe mert az előkészületek során kicsit hézagos volt a csoport tagjainak értesítése a farsang tér-idő koordinátáit illetően. Ennek ellenére szinte mindenki sikeressen megérkezett a megfelelő helyre a megfelelő időben. A nagyokra hárult az a hagyományos feladat, hogy az istentisztelet után az ebédre hozott hamburgerek elfogyasztása közben feldíszitsék a termet. Ehhez elengedhetetlen volt a megfelelő termet, mert aki építette a termet az gondolt arra hogy az is beférjen aki nem alacsony termet. De az sem volt hátrányban a segítésben aki alacsony termet, mert a diszekkel mindig ott termett egy alacsony termet ahol a nyulánk termet kezéből már a dísz a helyén termett. A termetes egyének eközben nyugodtan fogyasztották a termet betöltő termetes zacskókban lakó hamburgereket.

Ilyen sürgés forgás közepette hamar itt termett a kezdés ideje és aki még nem öltözött be jelmezébe az sürgössen megtette.
Kezdés képpen rögtön fel is oszlottunk 3 csoportba és játékokkal szórakoztattuk magunkat. Önfeledt vetélkedőnket az ige szavai szakitották meg. Elhangzott, hogy miképpen öltötte magára Jézus a szolgai formát és miért is tette ezt.
Az áhitatunk után következett a mindent elsöprő KF3 fénypontja a jelmezek felvonulása. A teljesség igénye nélkül kisérletet teszek a megjelentek felsorolására: Volt ott rongyoszsák és gésa, Neptun és az udvari bolond, Cleavlandi rendörkülönítmény és arab olajsejk/beduin/terrorista (a nem kivánt rész törlendő), Micimackó Tigrissel és magyar vitéz menyecskével,  a Lélek gyümölcse, kismalac és lovacska.

Fordulatos felvonulásunk után folytattuk a vetélkedést amíg a zsüri meghozta a döntését és elosztotta a díjjakat a jelmezesek között.
Elérkezett a hazaindulás ideje is. Mindenki felkerekedett és megpróbált elindulni hazafelé. Azt gondolhatnánk, hogy ebben nincs semmi izgalmas. Pedig a fordulatok vége még nem érkezett el. A bevezetést egy a betonon megcsendülő fémdarab inditotta el. Mert ez a fémdarad többet nem akart elinditani semmit. A fémdarab eddig ugy szolgált a kapiban, mint a Cápa kulcsa. A betonon valo csilingelést ugy adta elő, hogy a szára közben a kezemben volt kb 1 méterre a betontól. Azaz ketté tört. Ez a közjáték még nem tudta megakasztani a történetünket mert Guszti mindig tart egy Cápakulcsot magánál igy megnyugodva elkezdtük a beszállást.

Miután mindenki és mindent bepréseltünk a járműbe elforditotta a tartalék kulcsot a gyujtáskapcsolóban. Meglepő módon ezt a fordulatot nem követte az önindító vidám pörgésse és a motor szokot kerepelése sem. A további elfodítások sem hozták fordulatba a főtengelyt. Ez a tény többekbe felébresztette azt a kérdést, hogy most mi módon jutunk haza. Hosszú percekig tartó tanakodás és kulcs forgatás után Gergő addig mozgatta a vezetékeket a műszerfal alatt amig sikerült beindítani a gépet. Nem volt szabad ezután leállítani amig haza nem értem vele miután mindenkit hazavittem.
Azért sikerült.

Szecső