Gyors étterem - gyors opera

A 2007-es esztendő sem maradhat kapis vasárnap nélkül. Most már nem is fog, hiszen az elsőt már magunk mögött tudhatjuk.
Kezdjük a krónikáját ennek a napnak szépen sorjában.
Reggel a szokásos alagsori teremben gyültünk össze, hogy meghallgassuk Péter tolmácsolásában a következőket:
"Jézus mondta: Isten gondoskodik mindenkiről. Isten ad ennivalót a madaraknak és Isten öltözteti a virágokat. Az embereknek is Isten ad ruhát és ennivalót. Rólad is Isten gondoskodik. Figyelj Istenre és köszönd meg neki!"
Ezekkel a gondolatokkal a szivünkben sétáltunk el törzshelyünkre a közeli Mc Donald's-ba elfogyasztani a heti hamburger, sültkrumpli és kóla adagunkat.

Az eredeti tervek szerint szánkozni mentünk volna, de elég érdekessen néztünk volna ki ha a füves domboldalon próbálunk lecsuszni a szánkókkal a szép tavaszi időben, ezért inkább a művelődés utjára léptünk. Ez az út elég hosszúnak igérkezett azért a lépésünket egy ugrásba folytattuk. Beugrottunk járműveinkbe. Mivel "egy ugrás a Sugár" utközben megtekintettük a Sugár üzletház új külsejét. Itt éles fordulatot vesz a történetünk, miképpen az utunkban is két éles kanyar következett.
Hamarossan meg is érkeztünk a volt Világ mozi elé, ami most a Holdvilág kamaraszínháznak ad otthont. Ekkor felmerült bennünk egy kérdés: Hol van Melinda táskája?
Tanácstalan tanakodás után kisütöttük a választ: Ott maradt a hamburgerek házában. Igy Péter megnyerte azt a megtisztelő feladatot hogy mehetet még egy kört a városban. Most már csak egy ajtó választot el minket a kulturától.

Ez az ajtó is feltárult elöttünk és izgatottan elhelyezkedtünk a nézőtéren. A szinpadon felcsendültek a Varázsfuvola hangjai és mi áhitatossan meghallgattuk az opera kivonatolt változatát két énekes és számtalan báb tolmácsolásában.

Itt a vége, fuss el véle.

Szecső